Go to Top

Eerste deelnemers MARIO studie!

Dinsdag 3 december, 2019

Vrijdag 29 november hebben de eerste mensen deelgenomen aan de MARIO studie. MARIO is een onderzoek naar stemming en veerkracht bij kinderen van ouders met een stemmingsstoornis.

Sommige kinderen met ouders met een depressie of een bipolaire stoornis ontwikkelen zelf ook depressieve klachten. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door erfelijke factoren, maar wordt ook bepaald door de omgeving waarin de kinderen opgroeien. Maar er zijn ook veel kinderen die veerkrachtig zijn.

In dit eerste gedeelte van MARIO, de cohort studie, volgen we kinderen tussen de 10-25 jaar vier jaar lang. Deze kinderen hebben een ouder die eerder heeft meegedaan aan de NESDA, BiG, Opper of NP3 studie. We verzamelen gegevens door middel vanĀ  interviews, biologische metingen en vragenlijsten over coping en sociale steun. Op deze manier hopen we erachter te komen welke factoren deze kinderen kunnen beschermen tegen het ontwikkelen van een stemmingsstoornis.

Meer weten over MARIO of zelf ook meedoen? Kijk op https://mario-project.nl/ of stuur een email naar mario@ggzingeest.nl.

,

wp ecommerce - e-commerce wordpress